Register | Sifrenizi'mi Unutunuz ?
Close Panel
Kürtçe Radyo - Kürtçe Mp3 - Kürtçe Chat

f
Go Back   Kürtçe Radyo - Kürtçe Mp3 - Kürtçe Chat >
ALbüm TanıtımLari > Van Koma Zilan > Newroz Yarişması

Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et


...Remove ability to display forumdescription -->

Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Batman'da 100 bin, Siirt***8217;te 50 bin kişi Newroz'u kutladı
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
193

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Bookmark and Share Seçenekler
Alt 20.03.10, 06:27 PM   #1
Kullanıcı Profili
Site Sahibi
G@B@R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2009
Üye No : 54
Mesajlar: 26.195
Rep Puanı : 3250
Rep Derecesi : G@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond reputeG@B@R has a reputation beyond repute
Standart Batman'da 100 bin, Siirt***8217;te 50 bin kişi Newroz'u kutladı

Batman'da düzenlenen Newroz kutlamasına 100 bini aşkın, Siirt'te ise kutlamaya 50 bin kişi katıldı. Kutlamalarda Öcalan***8217;a özgürlük sloganları atıldı.

Siirt'te beş ayrı mahallede yakılan Newroz ateşlerinin ardından on binlerce kişi Newroz kutlamasının yapılacağı Çakmak Mahallesi'ndeki Newroz alanına akmaya başladı. Sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın lehine sloganların atıldığı kutlamada, PKK bayrakları ve Öcalan'ın fotoğrafları açıldı. Kutlama alanının çevresinde polis panzer ve akrep tipi araçlarla geniş güvenlik önlemleri alırken, kitle alanın girişine kurulan beş ayrı arama noktasında arandıktan sonra alana alındı. Kadınların ağırlıkta yöresel kıyafetleriyle, erkeklerin de şalu şepik giyerek kutlamaya katılması renkli görüntüler oluşturdu.

Alanda seyyar satıcılar için çadırlar ile seyyar tuvaletler kuruldu. PKK ve Demokratik Konfederalizm bayraklarının açıldığı alanda, gençler sık sık kule yaparak PKK bayrakları ve Öcalan'ın fotoğraflarını açtı.

Alanda sık sık "Bijî Newroz", "Bijî Apo" sloganları atan kitle, "Yeniden dirilişin yaşam kaynağımızdır", "Ana ve aşk tanrıçaların diyarında güzellik ve zekanın yaratıcılarına bin selam", "Direniş zafere teslimiyet ihanete götürür", "Newroz pîroz be", "Varlığın yaşama gerekçemizdir", "Barışın teminatı önderliğin özgürlüğüdür", "Yaşasın Newroz", "Welatê demokratik, neteweya demokratik, komara demokratik, makezagona demokratik", "Genç başlattık genç bitireceğiz", "Güneşin sıcaklığıyla 2010 Newroz'unu kutluyoruz", "Onurlu bir barış için yol haritamızı istiyoruz", "Ya özgür yaşam ya hiç", "Ne inkar ne imha çözüm demokratik özerklik", "Newroz pîrozbayiya berxwedanê ye", "Ulusal, cinsel, siyasal sömürüye hayır" yazılı pankart ve dövizleri taşıdı.

SON YILLARIN EN GÖRKEMLİ NEWROZ***8217;U

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kutlama, BDP Siirt Milletvekilli Osman Özçelik ve Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın Newroz ateşinin yakılmasıyla devam etti. Siirt'te son yılların en görkemli Newroz kutlaması yapılırken, kutlamaya yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Newroz kutlaması konuşmaları Siirt Tertip Komitesi Başkanı İsmail Ekici'nin halkın katılımından dolayı teşekkür ederek, "İşte tüm bu tutuklama, gözaltı ve her türlü baskı politikasına karşı verilen cevaptır" şeklinde konuştu. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise, bu değerleri yaratanlar önünde saygıyla eğildiğini belirterek, "İşte bu halkın değişimine inanmayanlar gelsinler bu Kürt ve Arap birlikteliğini görsünler" dedi. Siyasetçilerinizi siyaset dışına çıkardıklarını dile getiren Sadak, "Valahi de bilahi de tilehi de, ne Ahmet Türk, ne Aysel Tuğluk, ne Necdet Atalay ve ne de Selim Sadak'ı bu halktan koparamazsınız" diye belirti.

Günlük Gazetesi'ni havaya kaldırarak manşette taşınan MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş'in açıklamasını gösteren Sadak, "Ne diyor Sayın Öneş, Kürt sorununu çözümü için mutlak süretle sayın Öcalan ve Kandil'le görüşülmesi gerekiyor' diyor. Peki kötü bir şey mi söylüyor, hayır. İşte sana isyan etmemizin sebebi budur ey Başbakan ey Adalet Bakanı, şimdi bunu söyleyince küçüldü mü, bu zafiyet değil bir büyüklüktür" şeklinde konuştu. Daha sonra Siirt Barış Anneleri aktivisti Hediye Sütçü ise, her gün anneler sokaklarda ağlıyorlar, bir askerdekilere bir de dağdaki gerillalara gözyaşı döktüklerini belirterek, "Artık bu annelerin haykırışlarına cevap verin, durdurun bu savaşı, çözüm için Sayın Öcalan'la diyalog kurun" şeklinde konuştu.

***8216;SİİRT VALİSİNİ BURADAN ALIN***8217;

BDP Siirt Milletvekilli Osman Özçelik ise, halkın Newroz bayramını kutlarken, AKP Hükümeti'nin 'açılım' konusunu eleştirdi. Özçelik, şöyle konuştu: "AKP Hükümeti 'biz açılım yapmak istiyoruz ama BDP karşı çıkıyor' diyor. Biz de diyoruz ki, açılım eğer, bu halkın çocuklarının üzerine koskocaman panzerleri sürmek ise, partimizi kapatmak ise, bu halkın iradelerine kelepçe vurmak ise, Avrupa'da bu halkın sesi, kulağı, gözü olan Roj TV ye saldırmak ve kapattırmaya çalışmaksa biz bu açılıma karşı çıkarız. Açılım'ın gerçekçi olması için ne mi yapmanız gerekiyor? İşte ilk olarak bu halkın değerlerine, iradelerini tanımayan Siirt Valisi'ni buradan alın gereken dersi verin, diğerleri ise zaten bellidir. Biz diyoruz ki bu halkı tanımayan AKP 'li Kürt milletvekilli ve valileri biz hiç tanımayız. Çözüm için muhatap mı arıyorsunuz, muhatap işte karşınızda bu alanları dolduran Kürt halkı ve siyasi iradem olarak kabul ettiği Sayın Öcalan'dır. Başka muhatap mı arıyorsun, işte benim temsilcilerim dediği 20 Milletvekilini parlamentoya gönderdiği BDP'lilerdir."

Konuşmalardan sonra, Siirt Folklor grubu oyunları ile Siirt MKM'ye bağlı Koma Botan müzik grubu şarkılarıyla halkı coşturdu. Koma Mahabad, Soranca ve kurmanci lehçeleriyle şarkılar söylerken, daha sonra Kürt sanatçılar Simar ve Xemgin Birhat sahne aldı.

BATMAN***8217;DA 100 BİN KİŞİ NEWROZ***8217;U KUTLADI

Batman'da Yeni Otogar yanındaki meydanda düzenlenen ve 100 bini aşkın kişinin katıldığı Newroz kutlaması, devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamlarını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile start aldı. Saygı duruşunun ardından aralarında Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata, Bengi Yıldız, BDP Eşbaşkan Yardımcısı Hatice Çoban, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, AP eski üyesi Felaknas Uca, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup Newroz ateşi yaktı. Daha sonra BDP Batman eşbaşkanı Saadet Becerikli, halka hitap etti. Newroz'un Kürtler için bir diriliş sembolü olduğunu belirten Becerikli, baskılara rağmen Kürtlerin ısrarla Newroz'u her yıl kutladıklarını ifade etti. 2010 Newroz'unun çözüm olmasını dileyen Becerikli, özgürlük ve barış istediklerini söyledi. Becerikli'den sonra sahne alan sanatçı Abbas Ahmet, meydanda bulunanlara coşku dolu dakikalar yaşattı.

Sanatçı Abbas Ahmet'ten sonra halka hitap eden Batman Milletvekili Bengi Yıldız, "Tüm baskılara inat Kürt halkı her zaman ayakta olacaktır" dedi ve şöyle devam etti: "Direnişlerini sürdüreceklerdir. Bu böyle bilinsin. Kürtler tüm baskılara rağmen bin yıllardır Newroz'u kutlayarak bir direniş günü ilan etti. Kürtler özgür olmasa bile hiç bir zaman köleliği ve baskıyı kabul etmeyecektir. Tarihte Dehaklar, Saddam Hüseyinler, Enver Paşalar oldu. Ama bunların karşısında da Mazlum Doğanlar, Agitler de hep oldu." AKP'nin açılım politikalarına değinen Yıldız, "AKP Türklere, Kürtlere, işsizlere ne getirdi? Hiçbir şey getirmedi. Açılım paketinin içinde demokrasi yoktur. Barış yoktur. İnsan hakları ve özgürlük yoktur. O zaman bu pakete Kürt halkı hayır diyecektir. Siz Kürdistan dağlarına önce vatan yazmakla birlik ve beraberliği sağlayamazsınız. Önce insan denilmediği sürece bu açılım da hayata geçmeyecektir" şeklinde konuştu.

Parti kapatmaları ve son günlerde artış gösteren tutuklamalara da değinen Yıldız, şöyle devam etti: "Üç buçuk milyon Kürdün sayın Öcalan irademdir dedi. Bu suçsa biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz. AKP Kürtlere kendi evinizde Kürtçe konuşabilirsiniz diyor. Ama meydanda konuşamazsınız diyor. Bu tam bir kandırmacadır. TRT 6'ya Kürtçe propaganda serbest ama Kürt halkının izlediği Roj Tv susturulmaya çalıştırılıyor. TRT 6 şaşırtmaya yöneliktir. Buna da Kürtçenin özgürlüğü diyorlar. Pavyonlardaki, barlardaki sanatçıları TRT 6'e çıkartıp Kürtçe serbest diyorlar. Arkadaşlarımız belediye başkanlarımız, çocuklarımız kendi düşüncesini ifade ettiği için on-onbeş yıllık cezalarla karşı karşıyalar. Bize verdiklerini al ama bizden aldıklarını geri ver. Bunları söke söke zindanlardan çıkaracağız. Televizyonumuza dokunma. Halkımız Roj Tv'yi sahiplenmeye devam edecektir. Çek o demokrat olmayan elini Kürt halkının iradesinin üzerinden. Eğer çekmezsen Kürt halkı seni bölgeden çıkartıp hak ettiğin yere gönderecektir."

Küçük Atalay 'Biji Newroz' dedi

Yıldız'ın konuşmasından sonra sahneye Ayla Akat Ata, Feleknas Uca, sivil toplum örgütü temsilcileri, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, ilçe belediye başkanları gelerek, Batman'da basketbol, masa tenisi gibi spor dallarında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Ödül törenin ardından barış güvercinleri uçuruldu. Daha sonra tutuklanan Belediye Başkanı Necdet Atalay'ın mesajı okundu. Halkın Newrozu'nun kutlandığı mesajın okunması sırasında meydanda bulunan kitle Atalay'a büyük sevgi gösterisinde bulundu. Sevgi gösterileri sürerken, Atalay'ın gözaltı sırasında makamında bulunan 7 yaşındaki oğlu Siyabend Atalay, sahneye çıktı. Yöresel kıyafetlerle halkı selamlayan küçük Atalay, zafer işareti yaparak "Biji Newroz" diye haykırdı. Siyabend Atalay'ın ardından kitleye hitap eden Feleknas Uca da, tutuklamalara değinerek, "AKP hiçbir zaman bu tutuklamalarla, bu politikalarla AB'ye giremez. AB yolu size her zaman kapalı olacaktır" dedi. Uca'nın sözlerini tamamlamasından sonra PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu. Bu sırada sarı, kırmızı, yeşil renklerde giyinen üç genç "Biji serok Apo" yazılı bir kule oluşturdu. Mesajın okunmasından sonra sanatçı Ayfear Düztaş sahne aldı.

***8216;NECDET ATALAY ZİNDANDA DEĞİL, ARAMIZDA***8217;

"Biji serok Apo" sloganları eşliğinde sahneye çıkan Ayla Akat Ata da, tutuklamalara değinerek "Siyade irademiz hem siyaseten yasaklandı hem de tutuklandı. Ama buradan hep beraber bir cevap verelim. Necdet Atalay zindanda değil bugün aramızdadır" dedi. Ata, şöyle devam etti: "AKP'ye seslenerek Siz çözüm dediniz. Ama bu çözüm değil. Kürt halkının özgürlük mücadelesinin tasfiyesidir. Adına ne derseniz deyin Kürdün içinde olmadığı hiçbir çözüm çözüm değildir. Bu politikanız acıya, gözyaşına, zulme ve baskıya devamın bir sonucudur. Bu projenin neye hizmet ettiğini iyi biliyorum. Bu projenin bir parçası olmayacağız. Muhatabımız yoktur diyorlar. Muhatap belli değil midir? Sizler muhatabı göstermediniz mi? Dilekçe vererek üç buçuk milyon insan Öcalan siyasi irademdir demedi mi?" Su sırada meydandaki kitle "Evet" diyerek yanıt verdi. Ata'nın konuşması sırasında alanda Mazlum Doğan, Mahsum Korkmaz ve İbrahim Topbaş'ın fotoğraflarının yanı sıra PKK lideri Öcalan'ın iki dev posteri açıldı.
__________________
BOTANLI : :OLMAK ::GURURDUR:
G@B@R isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.03.10, 06:28 PM   #2
Kullanıcı Profili
Byn Dream
Misafir
Avatar Yok
Kullanıcı Bilgileri
Üye No :
Mesajlar: n/a
Standart

dehşet rakamlar ağam... işte özgürlüğün sesi... yılmadan yıkılmadan el ele devam...
  Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Paylaş

Etiketler
100, batmanda, bin, kişi, kutladı, newrozu, siirt’te


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Renklerin Newroz buluşması Byn Dream Newroz Yarişması 6 12.04.12 04:46 PM


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:04 AM.


Powered by vBulletin® Version (Kapalıyız)
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Türkçe Çeviri : Kürtçe Mp3 İndir
Tasarim MirBey