Kürtçe Radyo - Kürtçe Mp3 - Kürtçe Chat  
  Google Arama:  

Go Back   Kürtçe Radyo - Kürtçe Mp3 - Kürtçe Chat >
Bilgisayar Internet > DriverLerle ilgili Herşey > ADSL, Modem, Network,İnternet

Yeni Konu aç Cevapla
 
Bookmark and Share LinkBack Seçenekler
Alt 17.12.10, 07:26 AM   #1
Kullanıcı Profili
Co-Administrators
Hasret - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2009
Üye No : 7103
Mesajlar: 7.606
Rep Puanı : 4360
Rep Derecesi : Hasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond reputeHasret has a reputation beyond repute
Standart kablosuz Modem Ayarları Network Donanım Modem Kurulumları Yapılandırması

Network Donanım Modem Kurulumları Yapılandırması Bütün kablosuz erişim noktaları gibi Airties RT-210***8217;da IEEE 802.11b ve IEEE 802.11g standartlarını destekliyor. Sinyal gücüne ve kalitesine göre 1, 2,5.5, 6, 9, 11, 12, 24, 36, 48, 54Mbps hızlarından birini otomatik olarak seçiyor ve bağlantı sırasında hızını sürekli otomatik olarak ayarlıyor. Standart olarak kablosuz erişimi açık olarak gelen modemin SSID***8217;si AIRTIES olarak ayarlanmış olarak geliyor ve herhangi bir güvenlik şifrelemesi aktif değil. Modeminizin ilk ayarlarını yaparken güvenlik ile ilgili ayarları gözden geçirip çevreden davetsiz misafirlerin bağlantınızı paylaşmasını engellemeniz iyi olacaktır.

WPA şifrelemesini desteklemeyen bir cihazınız yoksa WEP yerine WPA seçmek daha güvenli olacaktır.
Zaten neredeyse her konuda olduğu gibi bu konuda da Airties mühendisleri gerekli açıklamaları eklemişler.
Airties RT-210***8217;un kablosuz bağlantı ayarlarında en çok dikkat çeken noktalardan birisi de kablosuz erişim ayarlarında yer alan tekrarlayıcı seçeneği. Airties firmasının özellikle altını çizdiği Airties Mesh teknolojisini de destekleyen RT-210***8217;a bu seçenek sayesinde 4 taneye kadar Airties Kablosuz Erişim Noktası Tekrarlayıcı ve Köprü***8217;ye (Access Point / Repeater / Bridge) kendi sinyallerini tekrarlatabiliyor ve kapsama alanını bu sayede genişletebiliyorsunuz. Ayrıca tekrarlama işlemi yapan kablosuz erişim noktalarından herhangi birinin sinyalini bir başka kablosuz erişim noktasına da tekrarlatabiliyorsunuz. Bu şekilde istediğiniz kadar tekrarlayıcı koyarak kablosuz sinyalinizi istediğiniz her yere taşıyabiliyorsunuz.
Airties RT-210***8217;un kablosuz erişim gücünü ölçmek için normal tuğla duvar bir evde arada 12m mesafe ve modem ile test makinası arasına 3 duvar gelecek şekilde sinyal gücünü dB cinsinden ölçtüm. Bu ölçümleri Intel Centrino platformunun standart kablosuz erişim kartı olan Intel Pro Wireless 2200BG, Airties PCC-2 PCMCIA ve Airties USB-2 wireless adaptörleri ile yaptım. Sonuçlar aşağıdaki gibi :
Intel Pro Wireless 2200 BG: -69dB
AirTies USB-2 11g USB Adapter: -75dB
AirTies PCC-2 -75 dB
Modem ile aynı odada arada engel olmadan elde ettiğim değerler ise şu şekilde :
Intel Pro Wireless 2200 BG: -25dB
AirTies USB-2 11g USB Adapter: -30dB
AirTies PCC-2 -32 dB
Bu elde edilen değerlerin son kullanıcıya daha anlamlı olması için dB cinsinden olan sinyal gücünün belirli aralıklarını yukardan aşağıya doğru sınıflandırmak gerekirse; -10 ile -50 dB arası mükemmel, -50 ile -74 dB arası iyi, -74 ile -86 dB arası orta ve -86 dB***8217;in altı ise kötü sayılabilir. Zaten genelde -74 dB***8217;in altına indiğinizde 1-2 Mbps bağlantı hızlarını ancak yakalayabiliyorsunuz kablosuz ağlarda.
Ancak arada 3 duvar ve 12 m gibi bir mesafe olduğu göz önüne alındığında hiçte fena değerler olmadığını söylemek gerekir. Düz bir mantık ile 100-120 m^2***8217;lik bir evin bir ucuna (test ortamı böyle bir evdi) ya da 200 m^2***8217;lik bir evin merkezine yakın bir yerine modemin yerleştirilmesi halinde evin her yerinden Internet***8217;e girebilmek mümkün gibi gözükmekte. Ancak kablosuz erişimin duvarlarda kullanılan malzemeler, ahşap dolaplar ve gürültü kaynağı olacak elektronik cihazlardan etkilenen bir teknoloji olduğunu ve bu ölçümlerin her evde aynı sonucu vermeyeceğini akıldan çıkartmamak gerekiyor.
Airties RT-210 hem dış görünüşü hem de kağıt üstündeki özellikleri ile ilk baştan fazlası ile göz dolduran bir ürün. Türkçe olan arabirimi, WEP, WPA, MAC Filitreleme ve SPI-Firewall gibi güvenlik özellikleri ve sorunsuz diyebileceğimiz kablosuz ağı ile modem beğeni topluyor. Ancak modemin antenlerinin çıkamıyor olması özellikle şirketlerde kablosuz ağ kurmak isteyen ve harici anten kullanmak isteyen kullanıcılar için bir eksi teşkil ediyor. Ama ev kullanıcıları için bunun pek bir önemi yok. Ayrıca modemi duvara monte etmek isteyen kullanıcılarda Airties RT-210 ile bunu yapmak konusunda pek bir şansa sahip değiller. Ama ufak boyutları ile masanızın üstünde çok rahat yer bulacağı kesin.
__________________
...Bir insanın akıllı olmasına birşey dediğimiz yok. yeter ki; aklını başkalarına kabul ettirmeye çalışmasın....!!!!
!!!...Oluruna bıraktım artık gelişi güzel yaşıyorum hayatı..Ve şu üç günlük dünya da hiç takmıyorum kafama beş kuruşluk İNSANLARI...!!!
Hasret isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Paylaş

Etiketler
ayarları, donanım, kablosuz, kurulumları, modem, network, yapılandırması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:04 AM.


Powered by vBulletin® Version (Kapalıyız)
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Türkçe Çeviri : Kürtçe Mp3 İndir
Tasarim MirBey