Kürtçe Radyo - Kürtçe Mp3 - Kürtçe Chat  
  Google Arama:  

Go Back   Kürtçe Radyo - Kürtçe Mp3 - Kürtçe Chat >
Bilgisayar Internet > DriverLerle ilgili Herşey > ADSL, Modem, Network,İnternet

Yeni Konu aç Cevapla
 
Bookmark and Share LinkBack Seçenekler
Alt 28.01.10, 12:53 AM   #1
Kullanıcı Profili
Büyük Amaç Uğruna Ölmek Her Zaman Yaşamaktır..Özgürlügün Direnişçisiyiz
DerDoCan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Üye No : 2115
Mesajlar: 17.090
Rep Puanı : 551
Rep Derecesi : DerDoCan is a name known to allDerDoCan is a name known to allDerDoCan is a name known to allDerDoCan is a name known to allDerDoCan is a name known to allDerDoCan is a name known to all
Standart Adsl Kullanicilari şifrelerinize Dikkat

Adsl Kullanicilari şifrelerinize Dikkat
TÜM ADSL kullanıcılarını ilgilendiriyor...
Son dönem, ADSL erişimi aboneliği alanların karşılaşılabilecek ***8220;şifre***8221; sorununa karşı dikkatli olmaları istendi. ADSL hattı bağlanan kullanıcılara son dönemde standart şifre verildiğini söyleyen Türk Telekom yetkilileri, kötü niyetli kişilere karşı bu şifrelerin değiştirmesi gerektiğini belirtiyorlar.



Türk Telekom, hattı erişime açılan ADSL kullanıcılarına son dönemde standart bir şifre veriyor. Bu standart şifrenin değiştirilmemesi halinde ve kullanıcı adı da kötü niyetli kişilerin eline geçtiyse erişiminizi iptal edebiliyor.

adslkota.ttnet.net.tr internet adresinden kullanıcı adı ve standart şifre ile bağlanan bir kişi, ADSL erişimi iptal edebiliyor. Bu nedenle de standart şifreye sahip kullanıcıların aynı adresten girip ***8220;yeni şifre***8221; alması gerekiyor.

Türk Telekom yetkilileri, şifre değiştirilmesinin sorumluluğunun müşteriye ait olduğunu hatırlatarak, kullanıcı adı ve şifrenin modem satıcısına verilmemesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Ayrıca kötü niyetli kişilerin, kullanıcı adı tespitinin de mümkün olduğunu belirten yetkililer, kullanıcıların standart şifreyi değiştirmesini tavsiye ediyorlar.

Türk Telekom***8217;dan açıklama şöyle oldu:

***8220;ADSL modeme girilen kullanıcı şifreleri müşteri talebi doğrultusunda verilmektedir. Bu nedenle şifrelerin sorumluluğu büyük ölçüde müşteriye aittir. Ancak yine de müşteriye bu konuda bilgilendirme yapılmaktadır. Ayrıca yazıda geçen şifrelerin modem satıcısı tarafından değiştirilmesi önerisi de dikkatle düşünülmelidir. Kullanıcı adı ve şifresinin modem satıcısı tarafından bilinmesi sorun yaratabileceğinden tavsiye edilmemektedir.

Kullanıcı adı ve şifresi aynı anda sadece bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Bir başka ifade ile 2 kişi aynı kullanıcı adı ile aynı anda internete giremez.

DSLMAİL sayfasından ADSL kullanıcıları 18***8217;li numaralarını ve modeme tanımlamış oldukları kullanıcı adı ve şifresini kullanarak mail adresi alabilmektedir. Kötü amaçlı bir kişi, kullanıcı adı ve şifresini bilmek kaydıyla eğer gerçek kullanıcı henüz mail adresi almamışsa bu mail adresini alabilir ve kullanabilir.

Bunun yanı sıra kötü niyetli bir kişi tarafından ele geçirilen bir kullanıcı adı ile açılan her DSL oturumu için o oturumda müşterinin aldığı IP adresi yanında bu kişinin geldiği DSL portu bilgileri de loglanmaktadır. Bu sebeple kullanıcı adı bilgisi yanında kullanıcının bağlı olduğu DSL portuna da ulaşılabilmekte ve bu sayede kötü niyetli kişi kolaylıkla tespit edilebilmektedir. Örneğin bir IP numarasından yapılan bir mail saldırısında görülen IP değerlendirilirken bu IP***8217;yi kullanan kullanıcı adı yanında bu kullanıcının DSL portuna da bakılmaktadır.

Aynı şekilde ADSL kota sayfasında şifre değiştirme dahil tüm işlemlerin kaydı tutulmakta olup, şifreyi değiştiren, hatta kotayı sorgulayan IP adresinin tespiti yapılabilmektedir. Dolayısıyla Türk Telekom olarak kötü niyetli kişileri tespit etmemiz her zaman için mümkündür.

Sonuç itibariyle bir kullanıcı adının başka biri tarafından kullanılmasından doğan sorunlar (fatura problemleri, kötü niyetli mailler ve hacker atakları vb.) ve çıkan karışıklıklarda kötü amaçlı kişinin tespiti her zaman mümkündür. Ancak müşterilerimizin sahip oldukları şifreleri tahmin edilmesi zor şifrelerle değiştirmeleri bu problemleri asgari düzeye indirecektir.***8221;
__________________
http://e1202.hizliresim.com/u/x/33l47.gif
DerDoCan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Paylaş

Etiketler
adsl, dikkat, kullanicilari, şifrelerinize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yetişkinlerde Dikkat Eksikliği BeDirhAn Psikoloji ve Felsefe 0 16.03.10 09:36 AM
Windows XP: ADSL Bağlantısının Ayarlanması DerDoCan ADSL, Modem, Network,İnternet 0 28.01.10 12:51 AM
ADSL Nedir NasıL çalışır DerDoCan ADSL, Modem, Network,İnternet 1 28.01.10 12:39 AM
Kahve falı sözlüğü fincanda gördüğünüz işaretler nesneler kişiler ne anlama geliyor ? mirbotan radyo Rüya tabirleri 0 15.04.09 02:14 PM
Adsl Modem Güvenlik vBKurd ADSL, Modem, Network,İnternet 0 10.04.09 11:10 AM


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Version (Kapalıyız)
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Türkçe Çeviri : Kürtçe Mp3 İndir
Tasarim MirBey